Faculteitsgebouw

De faculteit is gelegen in de Bollandistenstraat, nummer 40, gemakkelijk bereikbaar via metrostations Merode of Montgomery.

 

Het gebouw, een monumentaal pand in een monumentale buurt, geeft reeds gedurende decennia onderdak aan twee faculteiten: een Nederlandstalige en een Franstalige. Het beheer, gebruik en onderhoud wordt in een zeer goede verstandhouding gezamenlijk bepaald.

 

Een paar jaar geleden is begonnen met een grondige (noodzakelijke) renovatie. Schilderwerken zijn uitgevoerd, een vergaderruimte is ingericht, verlichting is vervangen evenals de lift en de ruimte voor studenten is geheel vernieuwd met een nieuwe keuken en studieplaatsen. 

 

De werken gaan door. Er liggen plannen om de inkom aan te passen, evenals een grote renovatie van de aula en de verschillende klaslokalen. Daarbij worden de aula en een lokaal geheel omgebouwd tot een 'video-conference room', waardoor 'lessen op afstand IRL' mogelijk gemaakt worden.

 

Uiteindelijk zal zo het hele gebouw weer geheel bij de tijd gebracht worden met een moderne uitstraling in een klassieke omgeving. 


Terug
Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie