De bibliotheek omvat 44.109 banden (waarvan er 14.118 in de elektronische catalogus zijn opgenomen) en is op 100 tijdschriften geabonneerd. De boeken kunnen voor een maand worden uitgeleend aan personen die in de Faculteit zijn ingeschreven. Verder zijn er ook tal van naslagwerken, Bijbelcommentaren, tijdschriften en handschriften van de Jean Meyhoffer collectie ter plaatse te raadplegen. Dit geldt ook voor een aantal boeken en documenten over de reformatie in de Nederlanden en het Belgisch Protestantisme (Prodoc). Een fotokopieerapparaat is ter beschikking.

De bibliotheek beschikt tevens over de Attila Szekeres collectie, een verzameling werken over dogmatiek, filosofie, esthetiek en literatuur. Een bibliotheekcommissie is belast met het beheer en de aankoop van nieuwe boeken.

Personen die niet bij de Faculteit zijn ingeschreven, kunnen eveneens boeken raadplegen en ontlenen, mits de betaling van 7,- euro per jaar. Tevens wordt een pasfoto gevraagd voor de lezerskaart die als inschrijvingsbewijs geldt. De personen die over een oude lezerskaart beschikken en een waarborg hebben betaald, kunnen zonder extra kosten van de bibliotheek gebruik maken. De borgsom wordt niet terugbetaald.

De bibliotheek wordt beheerd door mw. Eliane Evrard-Grce.

E- mail: biblio@www.fptr.be

Openingstijden: 

Maandag gesloten

Dinsdag, woensdag, donderdag: 10u 30 – 12u 30 & 14u 30 – 16u 30

Vrijdag op afspraak